ADUN PKR Dakwa Pelacuran Masih “Hidup” Di Kelantan Walaupun Diperintah PAS

Share This:

Sesi sidang Dewan Undangan Negeri (DUN) Kelantan tegang dan “panas” hari ini apabila seorang Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) ada kegiatan pelacuran masih berlaku di bandar Kota Bharu walaupun PAS sudah lebih 20 tahun memerintah negeri Kelantan.

Cerita berkenaan perkara itu kalau di luar dewan kerap kali sudah didengar dengan bermacam-macam versi dan cara pelacuran dijalankan pun banyak kedengaran dengan pelbagai modus operandi mereka.

PAS difahamkan ditadbir oleh PAS yang menggelarkan diri mereka parti Islam dengan tema ‘Membangun Bersama Islam’.

ADUN PKR-Guchil, Mohd Roslan Puteh berkata aktiviti tidak bermoral itu masih berjalan di Jalan Hamzah selepas beliau ditawarkan khidmat seks apabila kenderaan yang dinaikinya dihampiri sekumpulan wanita.

Beliau berkata wanita berkenaan, yang menaiki sebuah kereta, berbuat demikian sejurus beliau membayar bil telefon bimbitnya menggunakan mesin layan diri pada 12.45 tengah malam tadi.

“Masih ada wanita tawar perkhidmatan tak sepatutnya walaupun dah lebih 20 tahun (PAS memerintah Kelantan). Ada empat wanita (yang tawar khidmat seks).

“Saya terserempak (dengan mereka) selepas bayar bil telefon,” katanya ketika sesi perbahasan Bajet 2017 Kelantan pada persidangan dewan itu di Kompleks Kota Darul Naim, hari ini.

ADUN PAS-Tawang Hassan Mohamood kemudian bangun mencelah perbahasan itu dengan mengatakan dakwaan berkenaan tidak mempunyai bukti kukuh dan mencurigakan.

Beliau berkata sudah tidak ada lagi sarang pelacuran di negeri ini selepas ia dibanteras agensi pihak berkuasa.

Wakil rakyat PKR itu tetap tegas dengdan dakwaannya dan berkata ia adalah sesuatu yang amat mencurigakan kerana seorang wanita selalunya berada di rumah dan tidak berpeleseran lebih daripada pukul 12 tengah malam.

“Mereka (wanita) sepatutnya berada di rumah tapi kalau berpeleseran di bawah pokok di satu kawasan yang sejak 40 tahun dahulu (terkenal dengan aktiviti pelacuran), sebagai umat Islam bagi saya keadaan itu mencurigakan.

“Saya boleh jadi pemandu kepada Exco berkaitan untuk tinjau tempat tersebut,” katanya. –  pru14.tv

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*