Anugerah Melodi 2016: Ayda, Zizan Dominasi Pencalonan

Share This:

KUALA LUMPUR: Ayda Jebat dan Zizan Razak masing-masing mendominasi senarai pencalonan akhir Anugerah Melodi 2016 yang pertama kali dianjurkan program hiburan berinformasi popular terbitan TV3, Melodi. Ayda, 24, tercalon dalam tiga kategori iaitu Personaliti Muzik Melodi, Personaliti Media Sosial Melodi dan kategori utama, Personaliti Sensasi Melodi 2016. Zizan, 32, pula menerima pencalonan dalam kategori Personaliti Filem Melodi, Personaliti Media Sosial Melodi dan Personaliti Sensasi Melodi 2016.

Mengulas pencalonannya, Ayda memberitahu BH Online, dia tidak pernah meletakkan harapan untuk menang dalam mana-mana acara anugerah yang disertainya. “Setiap kali tercalon, saya tak pernah meletakkan harapan untuk menang atau rasa akan menang mudah. Kita hanya berusaha dan kalau berjaya saya bersyukur.

“Namun, sebagai calon, tugas kita adalah untuk membantu memeriahkan acara anugerah dengan mempromosikannya di laman sosial. Dengan cara itu, peminat akan lebih peka,” katanya selepas majlis pengumuman senarai Top 5 Anugerah Melodi 2016 di Balai Berita, di sini, petang tadi.

Selain Ayda, calon lain yang hadir termasuk Awal Ashaari, Amyra Rosli, Amar Baharin, Saharul Ridzwan, Mira Filzah dan Mark Adam.

Sementara itu, penerbit Melodi, Michelle Wee berkata, calon finalis dalam 10 kategori dinilai daripada aspek pencapaian dan sejauh mana mereka memberi inspirasi kepada peminat dan masyarakat. “Kita hanya memfokuskan kepada cerita sensasi finalis daripada sudut positif. Kontroversi yang negatif dan melampau bukanlah faktor utama dalam memilih finalis.

“Selain itu, calon juga perlulah sensasi daripada pelbagai aspek seperti penampilan dan pembabitan mereka dalam industri. “Kita juga melihat komitmen artis terhadap kerjaya dan pencapaian mereka seperti pernah memenangi anugerah dan sebagainya,” katanya.

Pemenang setiap kategori ditentukan melalui 100 peratus undian peminat melalui laman web www.anugerahmelodi.com.my mulai 31 Oktober hingga 30 November depan. Anugerah Melodi 2016 akan disiarkan secara langsung dari Dewan Merdeka, Pusat Dagangan Dunia Putra (PWTC) pada Sabtu, 10 Disember depan.

Info Kategori Anugerah Melodi 2016
* Personaliti Filem Melodi
* Personaliti Muzik Melodi
* Personaliti Drama Melodi
* Persoanliti Pengacaraan Melodi
* Personaliti Komedi Melodi
* Personaliti Pasangan Sensasi Melodi
* Personaliti Media Sosial Melodi
* Personaliti Fesyen Melodi
* Personaliti Sukan Melodi Anugerah utama
* Personaliti Sensasi Melodi 2016

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*