“Saya “Rekrut” Muhyiddin Untuk Bersama Agenda DAP’Selamatkan Malaysia’ ” – Lim Kit Siang

Pada 13 Feb, Muhyiddin telah memuatkan satu gambar kumpulan yang melihat beliau bersama dengan beberapa orang Pakatan di Seoul, Korea, ketika menghadiri satu persidangan.

Pada keesokan harinya, 14 Feb, pemimpin DAP, Lim Kit Siang mengatakan bahawa beliau telah merekrut Muhyiddin dan mengatakan bahawa Pakatan akan bekerjasama dengan Muhyiddin dan pemimpin-pemimpin UMNO yang lain.

“Lim menggambarkan Muhyiddin sebagai ‘rekrut terbaru’ untuk kempen ‘Selamatkan Malaysia’ yang telah dikendalikannya sejak berbulan-bulan yang lalu, dan didakwa penting untuk menghalang negara daripada menjadi sebuah negara yang gagal (‘failed state’).

Beliau telah memuji Muhyiddin pada satu ucapan rumah terbuka Tahun Baru Cina di Pagoh, yang diadakan oleh MCA, di mana bekas Timbalan Perdana Menteri itu dipanggil kerana mementingkan kebenaran dan menyokong apa yang dikatakan benar.”

Tiga hari selepas itu, pada 17 Feb, Muhyiddin telah menafikan bahawa beliau menjadi ‘rekrut’ terbaru Lim Kit Siang.

“Merujuk kepada kenyataan Lim, saya adalah rekrut terbaru dalam perjuangan untuk menyelamatkan Malaysia, dan saya mahu menjelaskan bahawa itu adalah pandangan peribadi beliau sendiri.

“Saya tidak pernah direkrut oleh sesiapa untuk menyuarakan kebenaran. Apa sahaja yang telah saya suarakan selama ini datang daripada kesedaran saya sendiri tentang nasib negara dan rakyat.”

Jadi, apa yang berlaku di sini? Beliau adalah MACAI DAP atau bukan MACAI?

Saya tidak rasa ia sesuatu yang memalukan untuk mengaku bahawa anda semua bekerjasama, jadi mengaku sajalah. Tidak perlu untuk menyembunyikannya atau menafikannya.


FMT

FMT

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *