Terkini : SPRM Dijangka Serbu Pejabat Azmin Minggu Hadapan?

Share This:

Pendedahan berterusan dan bersiri yang dilakukan oleh pengasas Solidariti Anak Muda Malaysia (SAMM), Badrul Hisham Shaharin atau lebih dikenali sebagai Chegubard keatas skandal yang menyelubungi Menteri Besar Selangor, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali telah berjaya menarik perhatian Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM).

Menurut sumber dalaman SPRM memberitahu sebentar tadi, pihak SPRM memandang serius semua dakwaan yang dilemparkan oleh Chegubard terhadap Azmin berhubung beberapa salah laku yang dilaporkan telah berlaku sepanjang pentadbiran Azmin di Selangor.

images (9)

Menurut sumber ini lagi, pihak SPRM dijangka bakal menyerbu pejabat Azmin pada minggu hadapan bagi menyiasat dan sekaligus mendapatkan bukti salah laku yang didakwa Chegubard baru-baru ini. Menurutnya, pihak SPRM memandang serius dakwaan yang dilemparkan oleh Chegubard memandangkan Azmin, bukan orang sebarangan di negeri Selangor.

Sumber berkenaan menegaskan, tindakan mereka ini membuktikan tiada istilah pilih kasih terhadap sebarang tindakan penyiasatan yang mereka lakukan seperti yang didakwa oleh sesetengah pihak sejak akhir-akhir ini.

Sebelum ini, Chegubard mendakwa, Azmin telah menyalah gunakan kuasa beliau selaku Menteri Besar Selangor dengan memberi permit perbalakan kepada dua syarikat yang diragui kewujudannya tanpa melalui proses tender seperti lazimnya.

images (10)

Malah, beliau turut dilaporkan mendesak Azmin mendedahkan siapa yang mendermakan RM 10 juta untuk membaik pulih pintu gerbang Darul Ehsan yang umum sedia maklum, kos penyelenggaraannya mencecah RM 9.8 juta.

Sehubungan dengan itu, samada Azmin mahupun Chegubard salin berbalas kenyataan di media sehingga menarik perhatian SPRM untuk menyiasat dakwaan yang dilemparkan oleh Chegubard ini.

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*