Skandal Anwar Dan Warden Penjara Sungai Buloh “Viral”

Share This:

Di media sosial agak viral cerita skandal antara Anwar Ibrahim penghuni Penjara Sungai Buluh dan warden di sana. Kita perlu ingat, walau apa pun pangkat Anwar sebelum ini, sekarang beliau tetap merupakan seorang banduan.

Semenjak Anwar Ibrahim dijatuhkan hukuman penjara di atas kesalahannya meliwat pekerja pejabatnya sendiri, pelbagai cerita timbul baik kisah layanan istimewa penjara Sungai Buluh hinggakan kepada permintaan khas Anwar Ibrahim yang ingin hadir di majlis santapan Diraja sempena pembukaan penggal ke-3 Sidang Parlimen kelak.

Selama ini kita sebagai rakyat Malaysia tidak pernah didedahkan dengan kisah-kisah menarik dari dalam penjara. Kata orang, inilah dia ‘blessing in disguise’ yang orang kata kot. Kerana Anwar maka ada benda yang rakyat tidak tahu akan jadi tahu dan ada perkara yang tidak masuk akal juga rakyat pun tahu serta paling hina, pelbagaipermintaan dari penjenayah rogol seolah-olah wajib dilayan lebih dari banduan yang bersalah kerana mencuri 2 tin milo dibuatnya.

Malah isteri Anwar yang juga Presiden parti milik keluarganya juga cuba tanpa rasa malu menipu rakyat Malaysia betapa Anwar merayu pengampunan bukan kerana Anwar didapati bersalah tetapi kerana ketidakadilan dalam perbicaraan kes tersebut? Baca apa yang Wan Azizah perkatakan di SINI.

Apakah semua permintaan karut dan tidak masuk akal dari Anwar dan keluarganya hanya helah agar rakyat Malaysia tidak lagi melihat dan mempersoalkan lagi ‘apa yang Anwar sedang nikmati di dalam Penjara Sungai Buluh’?

Seterusnya baca di sini

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*