Dyana Sofya Manipulasi Ayat Quran Sokong DAP?

Share This:

KUALA LUMPUR – Pemimpin Melayu DAP, Dyana Sofya Mohd. Daud, 28, bertindak luar biasa apabila mengemukakan surah Al-Quran sebagai hujahnya bagi mengajak umat Islam negara ini menyokong parti itu.

Dyana yang juga Setiausaha Politik kepada Penasihat DAP Lim Kit Siang mendakwa, surah An-Nisa ada menyebut bahawa umat Islam dikehendaki menegakkan keadilan dan DAP adalah parti yang mementingkan perkara itu.

“Cendiakawan Islam Shakyhul Islam Ibn Tamiyyah dalam bukunya juga berkata Tuhan akan membantu sesebuah negara walaupun negara itu diperintah oleh kafir,” katanya dalam satu kenyataan menerusi Facebook semalam.

dyana1

dyana2

2-dyana sofya seksi-KAMITHEMEDIA

Justeru Dyana mendakwa, walau seorang Islam beliau yakin kepada DAP memandangkan ia satu-satunya parti yang masih berpegang teguh kepada ideologi politik untuk rakyat.

Dyana turut mengaitkan tindakan Setiausaha Agung DAP Lim Guan Eng mengambil contoh kepimpinan Umar Bin Abdul Aziz sewaktu berdebat dengan bekas pemimpin Gerakan, untuk menunjukkan kononnya DAP wajar disokong oleh umat Islam seperti dilakukannya.

yeah right….

-MYNEWSHUB.CC

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*