SPRM Wajib Siasat Habuan RM 2.6 Juta “Orang” Khalid Ibrahim

Share This:

Kemelut pampasan luarbiasa kepada bekas pegawai mantan Menteri Besar Selangor, Khalis Ibrahim nampaknya menarik perhatian Pas Selangor. Jumlah bayaran pampasan yang bernilai RM2.6juta dan dari jumlah tersebut sebanyak RM700,000 adalah untuk bekas Setiausaha Politik Khalid Ibrahim, Faekah Husin mula menjadi isu dalam pentadbiran Menteri Besar baharu, Azmin Ali.

Pas Selangor mula berdalih dengan alasan bahawa mereka seolah-olah tertipu kerana empat orang Exco Pas yang berada di dalam pentadbiran Khalid Ibrahim ketika itu tidak tahu menahu jumlah yang bakal diterima oleh bekas pegawai Khalid Ibrahim walaupun mereka tahu tentang habuan “Golden Handshake” yang akan diberikan kepada bekas-bekas pegawai Khalid Ibrahim.

Empat orang Exco Pas juga menyelar pihak yang cuba kaitkan penglibatan mereka dengan alasan ada usaha yang berniat jahat untuk mengheret mereka seolah-olah turut berkomplot dalam pembayaran ini.

Faekah didakwa menerima RM581,400 sebagai pampasan dan RM114,000 sebagai ganti kepada notis tiga bulan, Setiausaha Akhbar Khalid Ibrahim, Arfa’eza Abdul Aziz menerima pampasan RM358,000 dan RM55,000 ganti kepada notis tiga bulan dan Setiausaha Politik Mustapa Mohd Talib menerima RM265,000.

Pembantunya yang lain dibayar antara RM97,000 dan RM230,000 masing-masing sebagai pampasan dan di antara RM18,000 dan RM69,000 sebagai ganti kepada notis tiga bulan mereka.

Seterusnya baca di sini

Comments

comments

Related Post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*